söndag 31 juli 2005

Vattenplaneter, valar och drömmar

Människan har allt för stor hjärnkapacitet för att vara människa. Även de stora vattenlevande djuren som Valarna har det så. Hjärnan är också energikrävande. Den vilar inte ens på natten. Drömmarna tar lika mycket kraft som det dagliga varandet. Liv som vi känner det utvecklas i vätska. Fördelen med vätska är att snabbt näringsombyte kan ske och vilket leder till ökad intelligens. Smarthet finns i vätskan så att säga.

Långt ut i rymden beräknas det finnas jättelika s.k. vattenplaneter. De antas vara mellan 2 till 5 ggr så stora som jorden. De ligger nära sina solar och består därför av gigantiska hav eftersom tyngdkraften gör att markytan aldrig når över havsytan. Där får stormarna fritt spelrum. Livet finns i de stora djupen där jättelika varelser härskar som också borde vara de smartaste i universum.

Kanske har de utvecklat någon form av kommunikation mellan stjärnorna. I så fall är det inte vi som förstår detta, utan våra släktingar i haven. Finns nyckeln i den stora hjärnkapaciteten och drömmarnas förunderliga värld. Det är mycket vi inte vet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar