söndag 2 april 2006

Psykopater

Psykopater är människor utan samvete, utan inre stadga. De är på ett sätt mer djur än människa. De anser sig själva stå högt över andra människor som utgör rekvistita när de spelar skådespel i verkliga livet. Ofta är de charmiga och vältaliga och har stor människokännedom som de manipulererar för egen vinning.

De flesta psykopater blir inte brottslingar. Även om många brottslingar är psykopater. Man tror att kanske så många som 5 % av befolkningen har denna störning. Psykopater finns också överepresenterade bland chefer och bland konstnärliga och skapande yrken. Kanske kan dessa människor skapa lidande i sitt yrke utan att bli brottslingar. För det är just lidande för andra människor som en psykopat skapar där den drar fram.

Det här fenomenet borde man lära sig i skolan för att undgå att drabbas av det. Men nu för tiden finns ju dokusåporna som är ett sätt att lära ut Livskunskap.

2 kommentarer:

 1. Överflyttade kommentar från: Svenne, del 1

  PSYKOPATEN Om man pratar om psykopater handlar det om ett stort område, den våldsamma typen avslöjar sig själv genom att utöva våld och begå brott, det rör sig om synliga defekter som samhället kan gripa in mot.

  Den farligaste sorten för vanliga människor är de som håller sig inom lagens gräns, smygande och sökande efter det lämpliga offret. Den jag tänker på är den ljugande och manipulerande typen som är bra på att leva ett konstlat liv, allt för att få nyckeln till offrets hjärna, överta och skapa förvirring och kaos.

  En psykopat erkänner aldrig några fel med ett undantag, när detta sker är det utstuderat för vinnings skull, väcka tycka synd om känslor, vinna mera mark och få offret att känna sig usel, med mångårig träning tittar han dig rakt i ögonen och ljuger, räcker inte det ljuger han igen och igen, blir han avslöjad är alltid felet andras och konstigt nog blir han ofta trodd.

  Samvete och ånger som styr oss människor saknas hos psykopaten, i stället använder denna andras samvete i sina mål att styra, ställa och överta. En psykopat härskar genom att söndra och isolera offren, när hjärnan är övertagen njuter han av makten, kaoset och den ondska han producerar. Är han snäll, rar, ömsint, ångerfull, och gör det du tycker om, akta dig, han menar det inte, allt är inlärt och används för att manipulera och få dig att tro att det är äkta känslor, en stund senare kan ondskan drabba dig igen. Du öppnar ditt innersta, du anförtror dig, blottar dina svagheter, psykopaten skaffar hållhakar, mins och använder dessa i framtiden för att skaffa övertaget. För psykopaten själv är hans sätt att leva oklanderligt och rätt, någon ånger finns inte, man kan inte ångra något som man anser och tycker är det rätta, empatin förlorades redan i unga år och lång träning har utvecklat en ljugande egoist och människoplågare som alltid har rätt. Att nästan uteslutande män är psykopater tror jag inte på, den sorten jag beskrivit här är andelen kvinnor betydande, den våldsbenägne typen är för det mesta män, de har i generna arvet att använda knytnävarna för att lösa konflikter. Kvinnor använder sällan knytnävarna, är ondare än män beroende på att de är listigare, slugare och har en kropp de använder för att vinna och överta kärlekshungrande mäns förstånd. En man som faller för en kvinnlig psykopat, luras, bedras, lämnas trasig och ruinerad, skammen gör att han döljer och gömmer undan det som hänt. Att lita på och blivit grundlurad av en kvinna gör ont i det manliga, men ännu ondare gör det om han erkänner och ger de som varnade och blev kallade idioter rätt. Ett kvinnligt offer har lättare att anförtro sig och tala ut efteråt, detta ger en skev bild av könsfördelningen.

  Författare Svenne

  SvaraRadera
 2. Överflyttade kommentar från: Svenne del 2

  Den dolda psykopatens mönster.
  1. Första mötet, trevlig, pratglad och öppen, listar ut dina svagheter.
  2. Hjälpsam och ivrig, övertar med glädje dina vardagssysslor.
  3. Pratar gärna illa om andra och framställer sig själv som präktig.
  4. Hans rätta liv före dig döljs, kommer det ändå på tal är det mesta osanningar.
  5. Du sammanförs sällan med hans tidigare bekantskaper.
  6. Om någon utomstående antyder något negativt om honom är denna bara en idiot.
  7. Dina närmaste kära blir fulla av fel och brister och kilarna börjar slås in.
  8. Fler och fler av dina sysslor övertas av honom, dina vänner bemöts illa, blir färre och färre, och slutar umgås med dig.
  9. Någon kvarstående envis vän till dig attackeras på alla sätt och du finner det bäst för husfriden skull att utesluta även denna.
  10. Dina anhöriga som bryr sig förklaras som galningar och du finner det lugnast att vara till lags och utesluta dessa och på sätt och vis utdöma ett besöksförbud.
  11. Du slutar umgås med dina kvarvarande vänner för att vara din nya kärlek till lags och för att slippa höra vad de tycker och anser. 12. Isoleringen av dig är fullbordad.
  13. Jag älskar dig och kan inte leva utan dig, det vet du, du tror på det och gör som han säger och vill.
  14. Du skyddar din psykopat, du börjar tro på alla lögnerna och angriper själv de som ifrågasätter sanningshalten och honom.
  15. Alla tråkigheter är alltid ditt eller andras fel.
  16. Du vet aldrig var psykopaten är eller vad han gör, hans privata är hemligt, berättar han något är det osanningar ämnade att vilseleda dig eller skada någon annan.
  17. Du vågar och orkar inte rota i vad han gör, däremot ska han ha full koll på vad du gör och var du är.
  18. Du får inte ringa eller ta emot samtal utan att han har full koll, telefonlistor kollas.
  19. Om någon ringer är det han som svarar, är det till dig och någon han ogillar fräser han av eller ger dig luren och ser till att du säger det som passar honom.
  20. Allt du gör är fel, du får höra det så ofta att du börjar tro att det är så.
  21. Nu har du tappat allt självförtroende, känner dig dålig, klarar inget utan honom och måste hela tiden tänka i förväg vad du törs säga som passar honom.
  22. Du gör allt för att vara honom till lags, men ändå duger det inte.
  23. Ditt inre är i kaos, självförtroendet borta, nedtryckt, förnedrad kan du tänka varför lever jag?
  24. Gärningen är fullbordad, du är hjärntvättad, en annan har övertagit din hjärna, du är roboten, han fjärrkontrollen.
  25. Du har inte ork att lösgöra dig, du vet inte ens om du vill, en psykopat tillåter ingen att lämna honom, om du har tur är han färdig med dig och flyttar verksamheten till ett nytt offer men din hjärna behåller han så länge han kan.
  26. Du är förnedrad, sviken, bedragen ruinerad och lämnad, lika fullt sitter du och lyssnar, väntar och trånar efter din fd.plågoande.
  27. Nu behöver du dina nära anhöriga och gamla vänner men för dom är du inte klok, du fortsätter ännu att skydda din tyrann, det tar lång tid att komma tillbaka till ett normalt liv när man blivit hjärntvättad.
  28. Psykopaten är i full färd med sitt nästa offer, han skapade den kontakten långt innan han avslutade dig.
  29. För den nya är du nu en i skaran som han kallar galning, allt är redan förberett ifall du skulle prata med henne och detta skulle bara resultera i att du kallas en försmådd fd. som trakasserar honom och hans nya förhållande av svartsjuka.
  30. Du blir boven och han hjälten, mot hans lögner är du chanslös vad du än säger är det du som är förloraren.
  31. En äkta slipad psykopat är obotlig, den som offrar sig och tror på hans bättring blir bara ännu värre åtgången.
  Författare Svenne

  SvaraRadera