lördag 26 mars 2011

Aliens

Varför skulle Aliens vilja komma hit. I science-fiction litteraturen är svaret givet antingen ska de äta upp oss eller para sig. I det senare är det oftast kvinnliga Aliens som är i farten.

Aliens som vill besöka oss är nog en just aningen starkare civilisation. Helt överlägsna varelser skulle inte ens kommunicera med oss. Vi skulle inte ens upptäcka dem. Och de skulle förmodligen redan vara här. Däremot några, ett snäpp smartare, kommer nog att kolonisera oss om sisådär 600 år.

För att nå hit bör de kunna färdas med minst 75% av ljushastigheten. De bör också ha löst åldrates problematik så att de är i princip odödliga. De kan ta upp näringsämnen direkt från marken och skapa konstgjord mat godare och bättre än vad evolutionen klarat av. Kanske gör man allt i rymden. Man behöver inte äta oss och inte heller jordens resurser.

Det är nog livet i sig som de vill åt. De vill stjäla våra känslor och tankar,undersöka och bemästra,för att de ska berika sig. Kanske skapar de också hybrider eller bara leker med oss. Vi skulle upplevda ett sådant besök som fysiskt och psykisk tortyr. Naturligtvis skulle de ta över planeten. Väldigt få människor skulle överleva och vi skulle bli förslavade som ett slags boskap eller husdjur till Aliens. Det är möjligt att sexmotivet kvarstår. Får hoppas på det!
(från Species)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar